verbouwen van een rijwoning te Gent

Categorie├źn   verbouwing
Type   wonen
Fase   gerealiseerd
Bouwheer   Reynaert
Locatie   Gent
Uitvoering   2017 - 2018
Team   Robby Delobelle, Isabel Boens
Ontwerp   2016

In de uitgeleefde woning zaten drie piepkleine appartementjes. Niet alleen de ligging, vlakbij het stadscentrum, maar ook de bijzondere voorgevel met grote raampartijen en 2 voordeuren zijn een troef.
Van het verouderd huis hebben we terug een kwalitatieve woning gemaakt; met een leuke wintertuin op het gelijkvloers en een zonnig terras op het dak.
De woonruimtes werden georganiseerd rond de bestaande oude trap, en zijn via een splitlevel met elkaar verbonden. Trapsgewijs volgen zo keuken en woonkamer elkaar op, om uit te geven op een groot schuifraam aan het dakterras dat volop licht en zonlicht in die woonruimtes binnen laat ...